Lees meer

Gaaf.

Mijn praktijk heet ‘Gaaf’. De betekenis van het woord ‘gaaf’ is heel erg goed, heel en compleet. De cirkel laat de kringloop van het leven zien; jaargetijden, de natuur, dag en nacht, inspanning en rust, eindeloos en eeuwig leven. In balans zijn in je leven, met jezelf en je geliefden, maar dus ook in jouw eigen lichaam, is hoe het bedoeld is. Gelukkig zijn en een zinvol leven leiden hebben hiermee te maken. Het gouden randje mag betekenen dat je kostbaar gemaakt bent en mag schitteren!

Mijn eigen weg.

Ik worstelde gedurende mijn leven met mijn gewicht en zocht steeds naar hét trucje om het nu eens echt onder controle te krijgen. De voedingshypes laten je helaas geloven dat die trucjes er zijn. Ik ben op zoek gegaan hoe ik een gezonder, slanker lichaam kon krijgen. Daardoor kwam ik terecht bij natuurlijke voeding en geestelijke verdieping. In het verleden ben ik opgeleid tot verpleegkundige, waardoor ik altijd ook al geïnteresseerd was in gezondheid en hoe het lichaam werkt.

Ik wilde niet alleen mijzelf beter voelen, maar ook mijn gezin gezond laten opgroeien. Ik las veel boeken en paste de nieuwe kennis in mijn leven in. Ik volgde verschillende opleidingen, natuurvoedingsadviseur/leefstijlcoach/gewichtsconsulent, om uit

te vinden hoe ik dat het beste kon doen. Daaruit vloeide automatisch het opzetten van mijn praktijk voort. Recent heb ik de scholing van Metabolic Balance® gevolgd, waarna ik begeleider ben geworden van het persoonlijke voedingsplan.

Geloof.

Ik ben christen en geloof dat we zijn gemaakt door onze Schepper. Ons lichaam is ons geschenk, maar ook onze verantwoordelijkheid. Is het niet geweldig dat, als we onze ogen ’s morgens opendoen, ons lichaam werkt! Het heeft de hele nacht dat wij sliepen, gewoon door geleefd. Het doorstaat elke dag van ons leven, wat we er ook instoppen aan voedsel en hoe we er verder ook mee omgaan. En wat doen wij ermee? Hoe kijken we naar onszelf, wat vertellen we onszelf? Gaan wij met onszelf om met net zoveel liefde als waarmee we gemaakt zijn?

Ook dit is belangrijk als je vitaal wilt worden en in balans wilt komen.

De leefstijlopleiding heb ik gevolgd bij Gezond & Weldoen, een christelijke organisatie. Daar heb ik geleerd te coachen vanuit christelijke normen en waarden. Ook leerde ik er vanuit de Bijbel te kijken naar voeding en onze verantwoordelijkheid over hoe we leven. Met als doel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.

“Leefstijlverandering is als het leren bespelen van een instrument…”

Ik word er erg blij van als mijn cliënten succesvol zijn. Met het persoonlijke voedingsplan van Metabolic Balance® heb ik zelf ervaren dat ik succesvol kan zijn. Het is een investering voor de rest van je leven, als je het hele plan hebt volbracht wil je nooit meer terug!

Bij de coaching is het uitgangspunt altijd pure en onbewerkte voeding. Je zult veranderingen gaan ervaren op het gebied van de boodschappen die je koopt en dus de voeding die je eet en drinkt. Hoeveel, hoe vaak en wat kan je eten en waarom is dat zo? Hoe maak je gezonde maaltijden en waar vind je lekkere, gezonde recepten. Beweging die jij leuk vindt om te doen, gaan opstarten. Wat doet beweging met je lichaam en geest? Kennis opdoen over de werking van voedingsstoffen in je lichaam en het belang ervan. Waarom is ontspanning en een goede nachtrust zo goed voor je? Hoe kan je liefdevol naar jezelf kijken?

Ik ben er voor je om je te coachen naar meer inzicht, je vragen te beantwoorden en je kennis te vergroten. Je wordt sterker, waardoor je deze nieuwe weg in je leven altijd zal kunnen blijven volgen.

En ik?

Ik ben inmiddels heel veel jaren verder en weet wat voor mij werkt. Ik geniet van het leven en mijn gezin. Ik ben nog steeds een bourgondische genieter, als ik de kans krijg. Ik hou van gezellige familiebijeenkomsten, met lekkere maaltijden, hapjes en drankjes. Ik weet nu hoe ik dat moet doen om toch gezond en in balans te blijven, dankzij mijn eigen ervaring met Metabolic Balance®.

Ik beweeg en geniet van het gevoel wat het mij geeft naderhand.

Soms handwerk ik nog weleens, ik lees graag een boek. Hoewel de stapel nog te lezen boeken steeds verder groeit! Graag geniet ik in ons favoriete vakantieland Zwitserland van de bergen die zowel in de zomer als de winter prachtig zijn! Zomers maken we vaak een uitstapje naar Italië, land van heerlijke zomers, verrukkelijk eten en prachtige landschappen. En ik hou ervan steeds meer kennis op te doen hoe het lichaam werkt en wat wij daar allemaal voor invloed op hebben. Zo blijf ik mooi bezig!

 

Voel je je aangesproken door bovenstaande? Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op, ik kijk ernaar uit!