Reviews

Mijn ervaringen bij Gaaf!

Sinds ik best jong was maakte ik me druk over mijn gewicht, terwijl ik niet uit een familie kom van mensen met overgewicht. Jarenlang – zie ik nu – heb ik me veel te veel bezig gehouden met het wel of niet aankomen.
Sinds ik een jaar of vijftig was besloot ik me er niet meer zo druk over te maken. Ik zocht mijn identiteit meer in hoe God naar mij kijkt dan hoe mensen naar me kijken en wat ze evt. van mij zouden vinden. Heel af en toe stond ik weer eens op de weegschaal, en dan zag ik wel dat de kilootjes er sluipenderwijs bij kwamen. Lang heb ik gedacht: ‘Dit stopt vanzelf wel ergens’.
Ik kookte gezond en gevarieerd, gebruikte al jaren vrijwel geen pakjes, mixen en zakjes en ik genoot ook van lekkere dingen op zijn tijd. Vorig jaar naderde ik een punt dat ik in kledingzaken gewezen werd op de hoek met grote maten. Bovendien dreigde ik mijn man in te halen qua kilo’s 😉
Tijd om in actie te komen en grenzen te stellen!
Het lukte me niet om in mijn eentje de knop om te zetten, dus ik vroeg of Ceesa me wilde helpen om op het juiste spoor te komen. Dat heeft me werkelijk geholpen! Ik kreeg goede voorlichting, leerde wat ik beter meer en wat ik beter minder zou kunnen eten, werd gestimuleerd meer water en groenten en beweging in te bouwen en dat heeft ertoe geleid dat ik 12 kilo ben afgevallen en een gezonder leefpatroon heb. Zelfs de decembermaand ben ik ‘verantwoord’ doorgekomen. Ik ben niet bang voor een jojo-effect, ik weet nu welke keuzes ik moet maken. Ceesa, bedankt!

Hinke 62 jaar

———————————————————————————————————————————————————————-

 

Mijn doel was aan het begin om op een gezonde manier af te vallen en blijvend gezond te eten.

Goede begeleiding en veel tips over wat goed is en wat juist niet. Tips voor meer beweging. Ik heb er heel veel aan gehad. Ik kon bij vragen altijd een berichtje sturen. Leuke recepten ontvangen en in de eerste 3 maanden weekschema’s.

Ik heb geleerd gezond te eten, meer groente, gevarieerd eten. Weinig suikers eten. Regelmatig bewegen. En dit wil ik blijven doen.

Ik ben goed afgevallen. Nu lukt het niet om nog meer af te vallen. Het gewicht staat momenteel stil, terwijl ik er bijna ben. Maar ik ben toch heel blij met het gewicht wat ik nu heb bereikt. Ik voel mij beter en fitter. Dat is een grote winst!

Ik ben zeer tevreden over het hele traject. Ik wil het zo doorzetten.

 

Ga vooral zo door. Ik heb het heel prettig gevonden dat je er altijd was en altijd meedacht over nieuwe inzichten om misschien toch meer af te vallen.

 

Wilma 39 jaar

———————————————————————————————————————————————————————-